23.08.2019

Техогляд автомобілів стане обов'язковим

За договором про асоціацію з Європейським союзом обов'язковий техогляд буде введений з 2022 року. Ним передбачена регулярна ревізія стану транспортного засобу. Варто відзначити, що в Європі за ігнорування перевірки водієві виписується штраф величезних розмірів. Також автомобіль забирають на штраф майданчик.

Міністерство інфраструктури вже пропонувало свій варіант введення даної перевірки. Згідно з цим проектом контроль технічного стану з січня 2022 року повинен проходити кожні два роки.

техосмотр

Міністерство внутрішніх справ повідомляє про те, що чиновники вже готують платформу, яка потрібна для запуску системи техогляду. Відповідно до неї, перевірку транспортного засобу можна буде проводити в будь-яких СТО, які зобов'язані видати відповідний сертифікат. Вся складність полягає в тому, що держава повинна проводити суворий контроль.

  До кінця цього року планується встановити контроль за часом роботи і відпочинку водіїв громадського транспорту, з чим допоможуть тахографи. А також, з 2021 року в планах значиться введення ліцензованих вантажоперевізників (більше 3,5 тонн).

 

Коментарі 0

Догори