04.12.2019

Послуги з сертифікації авто в Україні

    Сертифікація авто – необхідна процедура відповідно до нинішнього законодавства України, якщо ви купили авто за кордоном і плануєте ввезти його на територію нашої країни. Вона необхідна, щоб дізнатися, чи відповідає певний авто чинним екологічним нормам і стандартам Євро-5, які існують в Україні. Цей документ потрібен на митниці, а так само стане в нагоді під час реєстрації транспортного засобу в нашій країні.

В такому випадку виникає питання: а де зробити сертифікат відповідності на автомобіль?

Цим питанням займається Міністерство інфраструктури України. Ось перелік міст, в яких ви можете зробити процедуру:

  • Київ (5 підприємств);
  • Чернігів;
  • Львів;
  • Рівне (тут є два необхідних підприємства).

Є кілька видів транспорту, яким необхідно отримати сертифікат:

  1. Спеціалізована робоча техніка.
  2. Двоколісний транспорт (мопеди, мотоцикли).
  3. Напівпричепи, причепи.
  4. Транспорт для цивільних перевезень (автобуси).
  5. Вантажівки та легкові автомобілі.

Оформлення сертифіката може відбуватися для різних цілей, а значить, оформити можна як для одиничного авто, так і для однієї серії з декількох транспортних засобів.

Вимоги, яким повинен відповідати приганяєме авто:

  1. Відсутність тонування.
  2. Наявність жовтих поворотних покажчиків.
  3. Спідометр повинен видавати показники в км\год.
  4. Задні поворотні покажчики повинні горіти жовтим.

Що потрібно, щоб пройти сертифікацію?

    Щоб отримати сертифікат на авто, вам потрібно мати при собі ваш паспорт, ІПН, документи на машину (договір про купівлю-продаж і техпаспорт), а також їх копії.

Сам процес починається з того, що ви заповнюєте форму, яку вам видадуть на держпідприємстві. Далі документ обробляється, а ваш транспортний засіб перевіряють. Після перевірки працівники підготують необхідні документи, які будуть передані керівнику підприємства. Виходячи з результатів перевірки буде висунуто рішення про видачу сертифіката.

Варто відзначити, що в разі, якщо ваш автомобіль має відміткою «не для Каліфорнії», то у вас можуть виникнути труднощі. Уряд штату Каліфорнія дуже серйозно ставиться до екології, тому їх автомобілі відповідають стандартам Євро-6. Це інша норма. Так, вона більш сувора, але проте, вона не відповідає стандарту Євро-5. Тому тут будуть проблеми.

Вартість цієї процедури теж буде різна, сказати її вам зможе тільки фахівець.

Чим вам допоможе наша біржа?

    Ми пропонуємо вам звернутися до надійного сервісу, який є топовим в автомобільній сфері. Зареєструвавшись на VARTA.UA, ви знайдете безліч професійних виконавців, які допоможуть не тільки провести процедуру сертифікації автомобілів, але і спростять інші етапи придбання транспортного засобу.

Коментарі 0

Догори