15.08.2019

Необхідні документи при покупці авто в Польщі

Види страховки і як її оформити

Для пересування по країні і виїзду за кордон автомобіль обов'язково повинен бути застрахований. Страховка в Польщі буває трьох типів:

 

  1. ОС ubiezpieczenie odpowiedzialności cywilnej - це обов'язкове страхування автомобіля, необхідне для пересування по дорогах і перетину кордону. Без цього виду страховки авто знімається з реєстрації автоматично.
  2.  АС - автокаско, додаткове страхування;
  3. Green Card - зелена карта, обов'язковий вид страхування, необхідний для виїзду за кордон, в т.ч. в Україні.

 

Вартість страховки в Польщі залежить від вашого досвіду безаварійного водіння,стану і віку автомобіля, страховий історії, може становити від декількох сотень до декількох тисяч злотих.

Оформити страхування на авто з Польщі можна навіть онлайн. На сайті AXA можна оформити і сплатити ОС і АС. Обов'язкове страхування оформляється навіть без зустрічі зі страховим агентом, а для оформлення КАСКО потрібно, щоб співробітник компанії приїхав до вас і оглянув авто.авто з Польщи

Вивіз автомобіля в Україну

Якщо ви декларуєте тимчасове ввезення авто, перетинати кордон потрібно по червоному коридору. Бланк митної декларації ви отримуєте на українській митниці, заповнюєте в двох примірниках, один з яких ви повинні надати при перетині кордону у зворотному напрямку. Досвідчені водії рекомендують переганяти авто через невеликі пункти перетину кордону, так як там менше людей і заповнення декларації не відніме у вас багато часу.

Які документи потрібні для постанови автомобіля на облік в Україні?

Після перетину кордону нерозмитнений автомобіль на польських номерах має право перебувати на території України не більше 5 днів. Щоб продовжити термін перебування авто без розмитнення на території країни, необхідно поставити його на консульський облік.

Для цього необхідно надати:
  • анкету-заяву;
  • закордонний паспорт;
  • робоча віза / довідка про постановку на ПМЖ;
  • договір найму житла.

Для розмитнення авто вам знадобляться документи, які вам надає колишній власник ТЗ: техпаспорт, договір купівлі-продажу, страховка, а також ваш паспорт і ІПН і митна декларація.

Коментарі 0

Догори