02.01.2020

Чому вигідно пригнати авто з Польщі?

 Чому ви виграєте, купуючи автомобілі в Польщі?

Україна давно не випускає власні автомобілі, а тільки збирає їх з привезених деталей або імпортує. Тому ціни на іномарки у нас невиправдано високі.
Більш вигідні варіант - купити авто із Польщі і їздити в Україну. Польський вторинний авторинок пропонує величезний вибір автомобілів від найдешевшого Lanos до практично нових Infiniti і BMW. Ціновий діапазон теж дуже різноманітний - від 400 євро без верхньої межі.

 Розберемо основні переваги покупки автомобіля на польських номерах

 Ціни на авто в Польщі дійсно радують - ось які пропозиції можна зустріти на авторинках в 2020 році:
  •  Opel Insignia A 2014 за 47 тис. Злотих (11 тис. Євро);
  •  Audi A8 D3 2010 року за 68 тис. Злотих (15,8 тис.євро);
  •  Volkswagen Passat B5 1999 року за 4,7 тис. Злотих (1,1 тис. Євро);
  •  Opel Insignia A 2017 за 62 тис. Злотих (14,5 тис. Євро);
  •  Toyota Corolla Seria 2006 за 9 тис. Злотих (2 тис. Євро).
  У Європі автомобілі старше 5 років вважаються старими, тому і продаються за безцінь. Наприклад, новий автомобіль Skoda Fabia в Україні коштує 11 тис. Євро, а на польському ринку ціни на цей автомобіль з пробігом починаються від 500 євро (2001 року випуску). Ціни на машини в Польщі зменшуються в десятки разів, якщо купувати їх на вторинному ринку.

  Авто з Польщи/>
	</span>Крім вартості, радує також непоганий вибір авто на вторинному ринку. В Україні здійснюється складання тільки декількох найбільш популярних в світі марок автомобілів, а рідкісні авто тільки імпортуються. Вартість імпортований автомобілів відразу піднімається в кілька разів, тому мало хто може собі дозволити таку покупку. А ось в Польщі можна купити ексклюзивні моделі з пробігом за доступною ціною.</p><div> <span style=

Хороший стан старих автомобілів за кордоном - це не міф. Дійсно, якщо порівнювати якість доріг в Європі і в Україні, ми не виграємо. Знос автомобіля залежить від того, в яких умовах його експлуатують. Також впливає і якість палива, яким заправляють авто. У цьому питанні ми теж, на жаль, не випереджаємо наших західних сусідів. Більшість б / у автомобілів на вторинному ринку Польщі продаються в практично новому стані.

 Де недорого купити б / у автомобіль в Польщі?

Найпростіше знайти автомобіль через інтернет. Сьогодні існують десятки онлайн-ресурсів з гарячими оголошеннями про продаж авто за кордоном. Про найпопулярніші способи пошуку машини через інтернет ми вам розповімо.

Найкращий польський ресурс із продажу старих автомобілів. На цьому сайті найбільша кількість оголошень, великий вибір і конкуренція, яка забезпечує розумні ціни.

  Сайт має такий же функціонал, як і наш OLX: зручний пошук по містам, моделям, роком випуску, станом автомобіля і десятку інших параметрів. На olx pl auto розміщені оголошення від приватних осіб, тому є шанс знайти максимально вигідну пропозицію.

 Особливості польського авторинку

  Фахівці з прижени авто кажуть, що купувати в Польщі найвигідніше. У Польщі автомобіль не знімають з реєстрації при продажу, тому його можна повернути назад і відновити документи.
У Польщі є можливість повернення ПДВ при купівлі автомобіля в офіційного дилера. Якщо ви звертаєтеся до офіційної особи, вам гарантовано повертають 23% від початкової вартості машини. При покупці авто у приватної особи, заздалегідь уточнюйте можливість повернення ПДВ (в Польщі це називається VAT). Якщо в оголошенні є відмітка VAT-Faktura, це означає, що ціна вказана "брудними", а частина суми ви можете повернути після пригону авто.

 Як пригнати машину з Польщі? Тимчасове ввезення  

   Пригнати автомобіль з Польщі можна самому або скориставшись послугами посередника. Польща - наш найближчий західний сусід, тому пригін авто займе максимум 2-3 дня.

Крім звичайної покупки і перегону машини на територію України для реєстрації, можна використовувати ще пару способів ввезення: транзитом або в режимі "тимчасове ввезення".

Тимчасове ввезення 

Авто з Польщи

Громадянин України, перетинаючи українсько-польський кордон на своєму автомобілі, зареєстрованому в Польщі, повинен надати документи, що він є співробітником польської компанії і в'їжджає в країну в комерційних цілях. В такому випадку автомобіль має право перебувати на території України 60 днів на рік. На кордоні необхідно надати документи, що підтверджують працевлаштування в Польщі і залишити письмове зобов'язання виїхати з України на цьому ж автомобілі. При цьому власників авто фактично є польська компанія.
 Транзит
Ввозити автомобіль транзитом можна тільки на строк до 10 днів, після чого передбачений штраф в розмірі 8500 грн. Однак двічі за одне і те ж порушення штраф не призначають, тому багато українців після оплати штрафу вільно пересуваються по країні на автомобілі з іноземними номерами.
  Однак існують чималі ризики і обмеження при пересуванні по країні на нерозмитнених авто. По-перше, ви не можете перетинати кордон, якщо перевищили терміни перебування автомобіля на території держави. Також, якщо автомобілем буде виявлений факт незаконного перебування авто з іноземними номерами, ввезеного в режимі транзиту, штраф складе 300% від вартості митних зборів.
  Для того, щоб гарантовано перетнути кордон на нерозмитнених автомобілі, необхідно знати багато юридичні тонкощі. Митники можуть визнати недійсними документи, необхідні для перетину кордону (технічний паспорт, договір купівлі-продажу / довіреність, договір про працевлаштування на території Польщі і т.д.). Щоб уникнути непередбачених ситуацій, а також заощадити час і сили, краще скористатися послугами фахівців. Виконавці біржі VARTA відмінно знають, як здійснити пригін авто з Польщі без розмитнення в Україну.
 Як розмитнити автомобіль на польських номерах?
  Для того, щоб спокійно їздити на автомобілі, привезеному з Польщі, українськими дорогами, потрібно пройти процедуру розмитнення. За ввезену машину необхідно заплатити мито, акцизний збір і ПДВ. Вартість розмитнення автомобіля залежить від марки, року випуску, об'єму двигуна, заявленої вартості. Приблизну вартість розмитнення авто з Польщі можна розрахувати за допомогою онлайн-калькулятора.
Для розмитнення авто потрібно зібрати чималий пакет документів. У нього входять: 
  •   паспорт і ІПН нового власника;
  •  попередня декларація (її оформляє митний брокер);
  •  декларація на ввезення (оформляє брокер);
  •  договір з митним брокером;
  •  договір купівлі-продажу або довіреність;
  •  технічний паспорт транспортного засобу.
  Час перебування автомобіля на території обмежена, тому розмитнити автомобіль потрібно якомога швидше. Для того, щоб процедура пройшла без затримок, потрібна людина, знайомий з усіма тонкощами в цьому питанні. Знайти такого фахівця можна серед наших виконавців.
   Після проходження розмитнення і сплати акцизу, автомобіль повинен пройти сертифікацію. І тільки після цього можна ставити його на облік в МРЕВ.
  VARTA.UA - ваш помічник у придбанні автомобіля європейської якості.
Біржа VARTA - це ресурс, на якому ви можете знайти виконавця на доставку автомобіля з Європи і США. Фахівці допоможуть на кожному етапі покупки автомобіля за кордоном. Купівля автомобіля через досвідченого посередника набагато швидше, простіше, а головне безпечніше, ніж якби ви займалися цим самостійно. Пригнати авто з Польщі в Україну за розумною ціною можна тільки в умовах великої конкуренції між виконавцями. На біржі VARTA сотні фахівців готові запропонувати вам свої послуги на вигідних умовах.

Коментарі 0

Догори