17.08.2019

Вантажні автомобілі в Україні та їх розмитнення

Це не зовсім приємний податок, який є акцизним збором. Він виступає в трьох формах, а саме:

  • до 5 років - цей варіант найбільш вигідний автовласникові; 
  • Від 5 до 8 років - митний збір буде на порядок більше;
  • старше 8 років - самий невигідний варіант.

  Щоб розрахувати вартість митного оформлення, ви можете скористатися спеціальним онлайн калькулятором.

За законами нашої країни розрізняють три категорії автомобілів: вантажні авто, легкові та ТЗ, призначені для пасажироперевезень. Це потрібно знати для того, щоб зрозуміти процедуру розмитнення вантажівок.

Є кілька кодів по УКТЗЕД (класифікатор товарів зовнішньоекономічної діяльності):

  • 8701- трактори. У цю категорію входять тягачі, а ще колісний і гусеничний транспорт);
  • 8702, 8703 - легковика. Транспортні засоби для пасажирських перевезень відносяться до цього коду;
  • 8704 - код включає в себе автомобілі транспортування вантажів: бортові вантажівки, самоскиди;
  • 8705 - спеціальний транспорт. Техніка, яка використовується для будівельних і ремонтних робіт (автокрани, бетономішалки тощо).
  грузові авто

 На території України митне оформлення вантажівок відноситься до коду УКТЗЕД 8704.

Фургони масою до 7,5 т повинні володіти певними критеріями:

Призначення: вантажоперевезення.

  Місця в один ряд. Він складається з декількох сидінь, в тому числі водійське. У ньому не спостерігається ознак комфортабельності і безпеки для пасажирів. З боків кузова не може бути вікон, але має бути присутня двері на бічних панелях кузова або задника, який призначений для завантаження або розвантаження товарів.

  Однооб'ємний кузов. Під цим поняттям мається на увазі кузов, в якому об'єднані двигун, вантажний відсік і місця для пасажирів.

Що стосується повної маси ТЗ, то вона розраховується складанням маси автомобіля, вантажу, повного паливного бака і ваги водія.

Крім 1-об'ємного кузова існують ще 2- (складається з відсіку для двигуна і відсіку пасажирів, який з'єднується з вантажним) і трьохоб'ємний кузов. В останньому все три відділи відокремлені.

Є такі моделі, які відповідно до нашого законодавства неможливо класифікувати. Варіацій кузова у таких авто може бути кілька. У зв'язку з цим деякі моделі не підлягають митному оформленню за правилами для вантажівок. Це такі моделі, як: Опель Астра Вен, Пежо 207 Вен, Опель Корса Вен.

При наявності одного ряду сидінь розмитнення можуть пройти пікапи.

Відмінності митного оформлення легковика від вантажівки практично немає, хіба що тільки податок. Декларація  заповнюється ще до в'їзду транспортного засобу в Україні.

Для уточнення всіх подробиць ви можете зв'язатися з фахівцями біржі VARTA.UA. Досвідчені виконавці, зареєстровані на нашій біржі, відмінно розбираються в проблемі розмитнення вашого транспортного засобу.

 

грузові авто

Коментарі 0

Догори