23.06.2019

Лайфхак по марафету і хитрості перекупників

Купуючи старе авто, власник нерідко стикається з необхідністю його ремонту. Як правило, ТС, завезені з-за кордону, завжди в гарному стані, по крайней мере, їх ходова частина. Що стосується незначних пошкоджень, то їх можна усунути самостійно за допомогою таких цікавих лайфхаків:

 

  • Невеликі вм'ятини на машині можна випрямити за допомогою сухого льоду. Необхідно прикласти до місця пошкодження фольгу і натерти його шматком льоду.
  • Очищення двигуна можна виконати за допомогою звичайного мильного розчину, підійде звичайне миючий засіб або обезжириватель. Попередньо потрібно закрити акумулятор, дистриб'ютор і повітрозабірники плівкою.
  • Якщо на лобовому склі утворилася тріщина, можна запобігти її подальшому поширенню до моменту установки нового скла за допомогою прозорого лаку для нігтів. Його наносять з зовнішньої і внутрішньої сторони. Також це засіб підходить і для невеликих подряпин на фарбі.
  • Прибрати невеликі вм'ятини можна і за допомогою звичайного вантуза, з таким заняттям впорається навіть жінка.
  • При витоку масла можна використовувати присипку або тальк в місці, де передбачається ушкодження. Потім потрібно на пару хвилин запустити мотор, на місці поломки пудри не залишиться.ремонт авто

 

  Такі хитрощі можуть використовуватися не тільки автовласниками, але і перекупниками. Існує кілька способів, які допоможуть дізнатися, що продавці машин навели неякісний «марафет». Про це нижче.

 Як продавці маскують дефекти авто

  Ні для кого не секрет, що продавці вторинного авторинку прагнуть продати авто подорожче. Для цього вони приховують недоліки, надаючи машині презентабельний вигляд. Розпізнати неякісне відновлення можна по ряду ознак. Перше що роблять перекупники - скручують на спідометрі пробіг. Є кілька способів зрозуміти, чи дійсно машина проїздила мало. Серед них:

 

  1. стерті гумові накладки на педалях говорять про те, що пробіг авто явно більше 100 тис. км, також можуть насторожити і надто нові гумки;
  2. неприродно чисті водійські тунелі або наявність в їх місцях великого числа тріщин і потертостей;
  3. шкіряне рульове колесо зі стертими кнопками;
  4. зношене водійське сидіння;
  5. нове кермо і водійське крісло;
  6. розбовтаний замок запалювання.ремонт авто

 

  Також можна виконати порівняння купленої машини з іншого, у якої такий же пробіг. Потрібно детально вивчити елементи салону обох автомобілів, визначити кількість подряпин і різних пошкоджень. На кузові це зробити складніше, так як потертості і подряпини можуть замаскувати за допомогою полірування, але можна помітити сліди пасти на стиках кузовний частини. Також відсутність повної фарбування, а всього лише маскування проявляється при першій мийці машини.

Як правило, щоб надати більш презентабельного вигляду салону, використовується хороша автокосметика, яка швидко приховує невеликі дефекти на елементах з тканини, пластика, шкіри. Визначити, чи використовувалися такі засоби, можна по стиках, які відрізняються за кольором. Колодки, супорт і маточини можуть обробити фарбою сріблястого відтінку, сліди якої можна побачити в просторі під капотом. Також можуть пофарбувати шини в чорний колір. З'ясувати реальний стан гуми можна по протекторам і каналах.

  Тут перераховані далеко не всі хитрощі, тому перед покупкою краще відвідати разом з продавцем автосервіс. Якщо він не погоджується на таку пропозицію, це може стати першим дзвінком про те, що перекупник щось приховує. 

Коментарі 0

Догори