26.08.2019

Купівля автомобіля в Грузії - всі за і проти

Хочеться автомобіль в багатій комплектації, а новий в автосалоні коштує дорого? Старий бажаної моделі вигода випуску на вторинному ринку теж коштує чималих грошей? Рішення є - це покупка авто на страхових аукціонах США або пригон авто з Грузії. В недалекому минулому це було досить складно. Зараз все набагато простіше і зрозуміліше. Будь-який громадянин України може це зробити самостійно. Але для цього потрібно витратити час на пошуки, на вивчення і уточнення всіх питань, участь в аукціонах, організацію доставки оформлення митних документів, сертифікацію, ремонт, постановку на український облік.

Далі дуже важливо щоб лот відповідав опису, а опис відповідало станом. Адже по суті на аукціоні купуєш авто, не маючи можливості його оглянути, перевірити, точно оцінити вартість ремонту і серйозність ушкоджень. Одним словом кота в мішку. Погодьтеся, що оцінювати машину по фото та ще й не маючи належного досвіду досить проблематично. Експерти рекомендують не ризикувати і звернутися до фахівців. Це допоможе заощадити час і гроші. Вигідніше замовляти послугу "авто під ключ". Тому що в цьому випадки виконавець несе відповідальність за результат.

Багато хто знаходить авто на страхових майданчиках США самостійно і звертаються в компанію, яка бере участь в торгах і доставляє покупку в Україну, але ремонт не входить до переліку їх послуг. Це перша помилка. Де гарантія, що автомобіль прибуде в порт без навмисне прихованих продавцем дефектів? На фото видно тільки пошкодження силових елементів, кузова, стекол, лако фарбового покриття та не більше. Оцінка стану відбувається поверхово. А якщо проблема з трансмісією, АКПП, двигуном, електронікою? Фінансова вигода в цьому випадки тане як сніг на сонці і перетворюється в додаткові витрати.

Ще один мінус - це необхідність досить довго чекати прибуття довгоочікуваного залізного друга в порт. Спочатку тиждень чекаємо початок торгів на аукціоні. Потім доставка в порт Америки і відправка. Це ще два тижні. Два з половиною місяці в дорозі. Далі стандартна процедура з усіма наслідками, що випливають для того щоб розмитнити і отримати український техпаспорт. Всі разом займає від трьох до чотирьох місяців.

Можна звичайно купити американське авто вже відремонтоване і на українській реєстрації. Він буде коштувати дешевше аналогічного офіційного б / у. Але в Україні ремонт, запчастини та комплектуючі коштують дорожче ніж в Грузії. Тому при доставці машини через Батумі або Поті вигода буде на 10-20% більше за рахунок низької торгової націнки і цін на запчастини ремонт та комплектуючі навіть при тому що Ви платите від 800 до 1000 $ за послугу під ключ ".

авто с Грузии

Наступна перевага це набагато більший вибір, ніж у нас. І найголовніше, що через 7-10 днів покупка у Вас вже на українських номерах. На відміну від чотирьох місяців 10 днів це істотна різниця в термінах. Він так само привезений з США але, на відміну від прямого постачання в Україну, автомобіль технічно справний і готовий до експлуатації. Потрібно лише визначити якість проведеного ремонту, що досить легко, при наявності досвіду необхідного обладнання та можливості порівняти стан авто на продаж з фото з страхового аукціону. Далі ми маємо можливість проїхатися на обраному автомобілі, пройти перевірку на СТО, провести повну комп'ютерну діагностику на наявність помилок або збоїв в роботі внутрішніх електронних систем. Це ще один плюс в сторону покупки кошти пересування в Грузії. 

Все гранично просто, але є одне але. На жаль, шахраї є скрізь. Як в Україні, так і в Грузії. Щоб себе убезпечити я рекомендую укладати угоду тільки з перевіреними виконавцями. Адже на кону досить велика сума кровно зароблених грошей. Детально вивчіть кожне зацікавила Вас. Наявність договору на надання послуг обов'язкова вимога. У ньому повинна бути прописана сума на покупку транспортного засобу, яку отримує виконавець від замовника на руки або на вказаний ним рахунок, порядок розрахунку, комплектація авто, перелік послуг і відповідальність сторін. Для ознайомлення попросіть вислати його в електронному вигляді і, по можливості, проконсультуйтеся з юристом. Для того щоб виконавець мав можливість представляти Ваші інтереси і здійснити покупку і доставку автомобіля необхідно оформити довіреність у нотаріуса на ім'я  підрядника. Це стандартна процедура і, при наявності правильного пакету документації, не має на увазі під собою ризиків. Достовірність наданої інформації щодо підібраного Вам варіанти транспортного засобу додатково забезпечить наявність гарантійних зобов'язань на доставлене авто і порядок настання гарантійного випадку.

У випадки непередбаченої поломки, якщо вона трапиться з вини виконавця, зобов'язує його виконати ремонт за свій рахунок або компенсувати його в грошовому еквіваленті. Принцип простий. Берете гроші за послугу- несіть за це відповідальність. Оскільки машина з пробігом, то гарантійний термін невеликий. Від одного місяця до півроку. Все залежить від віку авто. Всі прекрасно розуміють що автомобіль 2012 року має знос вузлів і агрегатів більше в порівнянні з авто 2018 року випуску і ймовірність його поломки не з вини виконавця вище. Відповідно і гарантія на такий автомобіль менше оскільки природний знос виконавець компенсувати не зобов'язаний. Хороший варіант це коли комусь із Ваших знайомих вже привозили автомобіль, і він залишився задоволений якістю наданих послуг. Що робити якщо таких знайомих немає?

  На платформі VARTA.UA своі пропозиції розміщують тільки перевірені виконавці. Там же по і відгуками користувачів і рейтингу можна визначити порядність, надійність, відповідальність зареєстрованого користувача, що гарантує безпеку майбутньої домовленості. Полная відповідальність виконавця за підбір, доставку і митне оформлення. Звертайтеся до перевірених компаній з хорошими відгуками. 

Автор: Александр Кошевой

Коментарі 0

Догори