04.12.2019

Купити авто з Польщі під замовлення – пригін і розмитнення в Україні

Останнім часом жителі України виявляють особливий інтерес до авто б/у з Польщі. Це пов'язано з доступною вартістю транспорту і відсутністю особливих складнощів з їх перегоном. Незважаючи на безліч переваг, майбутній автовласник повинен знати про всі нюанси покупки: де замовити, як пригнати, як правильно оформити документи.

Згідно із законодавством України, в разі відсутності розмитнення авто може перебувати на українській території не більше 5-10 днів транзиту, тому для легального пересування на транспорті з іноземними номерами важливо правильно його оформити. Вирішити всі ці питання допоможуть виконавці сервісу VARTA.UA. Тут можна замовити потримані авто не тільки за доступною ціною, а й без ризику бути обдуреним.

У чому головні плюси покупки авто б/у з Польщі з пригоном в Україну?

Авторинок України вже давно не радує авто власної розробки. Як правило, на виробничих потужностях виконується збірка машин популярних світових брендів. Незважаючи на те, що збірка українська, вартість практично європейська. До того ж, якщо авто імпортується, ціна стає ще вище, тому багато українців не можуть собі дозволити такий транспорт.

В цей же час Польща пропонує хороший вибір автомобілів, які можна купити за більш вигідною вартістю. Звичайно ж, вони б/у, але в досить хорошому стані, особливо, якщо врахувати той факт, що дороги Польщі не такі розбиті як українські. Навіть якщо машина експлуатувалася кілька років, її знос буде мінімальним, за винятком тих випадків, коли транспорт використовувався як таксі або був підданий екстремальним навантаженням.

У зв'язку з такими факторами, основні вигоди українців при покупці авто з Польщі полягають в наступному:

  • досить доступна вартість (наприклад, Skoda Fabia буде коштувати всього близько 3000 євро, в той час як аналогічна модель, зібрана на українських заводах обійдеться приблизно в 11 000 євро);
  • хороший стан ходової частини, що обумовлено відмінною якістю польських доріг;
  • мінімальний період перегону, так як Польща межує з Україною, що також позитивно позначається на ціні.

Перед тим як придбати авто, важливо дізнатися, в якій країні воно експлуатувалося, так як не весь транспорт їздив безпосередньо по польських дорогах.

Сайт VARTA.UA – зручний пошук і можливість безпечно купити машину

Найбільш зручний варіант покупки машини б/у з Польщі – відвідати спеціалізований польський сайт. Їх представлено кілька. На ресурсах пропонуються авто з польською реєстрацією, які можуть бути не тільки старими, але і новими. Серед популярних:

 

  1. OTOMOTO. Зручний сервіс, де можна знайти різні марки і моделі машин, скутерів, автобусів і різної с/г, будівельної техніки. Тут можна прискорити пошук відповідного варіанту за допомогою фільтрів: тип двигуна, пробіг і т. д. Як правило, при вивченні оголошення можна подивитися фото, отримати поняття про технічні характеристики машини, дізнатися про наявність додаткової комплектації.
  2. Autoscout24. Цей ресурс дозволяє придбати авто не тільки в Польщі, а й в країнах Європи. Інформація про транспорт надається в такому ж обсязі, як і на OTOMOTO, але додатково вказується країна, де знаходиться автомобіль.

Також представлені не повністю автомобільні сайти. На них не так багато пропозицій, але при цьому вони безпечні. Серед таких ресурсів: AUTOGIELDA і ALLEGRO. Крім сайтів, на яких передбачена купівля авто б/у, представлені і польські ресурси, що надають продаж автозапчастин: olx.pl, ucando.pl, moto.gratka.pl.

Здавалося б, все просто – знайти відповідний ресурс, задати параметри пошуку і вибрати вподобане авто. Майданчиків досить, і багато хто з них мають хорошу репутацію, але ресурс не відповідає за сумлінність посередників. Саме тому краще довірити покупку авто людині, яка має досвід і знання щодо специфіки подібного спрямування.

Виконавці VARTA.UA беруть на себе відповідальність за безпечне придбання транспортного засобу. На сайті представлений великий вибір виконавців, які допоможуть підібрати авто з урахуванням всіх вимог: рік випуску, пробіг, загальний стан наявність додаткової комплектації, марка, модель, об'єм двигуна і т. д.

Як купити авто і привезти його в Україну без ризиків?

Так як Польща і Україна є сусідами, побувати за кордоном можна без проблем. Покупець може самостійно зв'язатися з продавцем і приїхати для огляду транспорту. Самому пригнати авто дешевше, але для цього потрібно хоч трохи розуміти польську мову і добре розбиратися в машинах, так як багато дефектів ретельно замасковані і можуть бути виявлені вже після ретельної діагностики.

Якщо покупка авто б/у виконується через один з сервісів, тут теж потрібно бути особливо уважним і завбачливим, адже не виключений ризик шахрайства. Серед найбільш явних ризиків можна виділити:

  • велика передоплата – якщо посередник просить виконати передоплату, внести заставу або здійснити інші платежі, це вже стає приводом для підозри в шахрайстві;
  • невисока вартість – як правило, машина, яка занадто дешево коштує насправді взагалі не існує, неправдоподібно низькі ціни - це завжди обман;
  • швидка покупка – якщо авто купується в поспіху, це може привести до невдачі, тому що покупець не вивчає всі нюанси щодо стану транспорту, краще витратити на кілька десятків євро більше, але перевірити його на СТО;
  • сервісна книжка – не вся інформація, яка відображається в цьому документі, є достовірною, також потрібно дізнатися, чи не числиться машина в угоні, відвідавши поліцейську дільницю.

Щоб уникнути всіх ризиків, досить звернутися до виконавця сервісу VARTA.UA. після реєстрації. Тут представлений великий різноманітний ринок автотранспорту б/у з Польщі, з інших країн. Виконавці перевіряють не тільки стан авто та його відповідність заявленій ціні, але і всю документацію, що гарантує безпечну покупку.

Коментарі 0

Догори