15.08.2019

Електромобілі на зелених номерах?

  Не вирішено питання обладнання паркувальних місць, зарядка електромобілів, а також відсутність потрібних дорожніх знаків. Це є проблемою, яка не дає можливості ввозити в країну великими партіями електрокари, до того ж, гальмує популяризацію і виробництво електрокарів в Україні.

Часто місця з потрібним зарядним обладнанням, які призначені для електромобілів, займають інші транспортні засоби. У пояснювальній записці до законопроекту зазначалося, що це перешкоджає руху електрокарів через низький заряд акумулятора, а також гальмує розвиток інфраструктури.

Для різних міністерств і ГСЧС надано піврічний термін, за який вони повинні:

 

  1. ввести відмітний зелений колір шрифту на номерах;
  2. відповідні дорожні знаки, такі як: «Для електромобілів», «Крім електромобілів» і «Станція зарядки електромобілів»;
  3. зафіксувати вимоги до паркувальним місцям.електроавто

 

У кодексі адміністративних правопорушень прописані штрафи, які вводяться за створення перешкод на шляху руху електрокарів і за зупинку або парковку на місці для електромобілів. Розмір штрафу від 340 до 510 грн. Паркувальним інспекторам буде дозволено затримувати авто порушника з пересуванням його на штраф-майданчик.

Парламент підтримав закон і скоро він буде відправлений на підписання президентові України. Якщо закон буде прийнятий, то він вступить в силу з 1 січня 2020 року.

А тим часом в Україні продовжує зростати попит на транспортні засоби, що працюють від електрики. Тільки в травні цього року на облік було поставлено 643 електрокара. Таким чином, попит на легкові електромобілі виріс в півтора рази.

Коментарі 0

Догори