04.12.2019

Інструкція по розмитненні авто з США та Європи

Найскладніша частина при покупці б/у транспортного засобу за межами своєї країни – розмитнення авто. Це необхідна процедура, яку зобов'язані пройти всі власники приганяючого транспорту. Чому це важливо?

У чинному законодавстві передбачені штрафи в особливо великих розмірах за нехтування цим пунктом пригону, а точніше за термін перебування машини на території України. Тому, щоб зберегти свої заощадження від непотрібних виплат, вам варто задуматися над тим, як буде відбуватися розмитнення авто в Україні.

Варто відзначити, що раніше водії нерозмитнених машин виплачували цей штраф за один раз. Зараз даний момент пропрацювали, тому у вас не вийде зіскочити з повторною виплати. А значить, що в разі фіксування наступних порушень з вашого боку, ви зобов'язані будете сплатити штраф.

Отже, тепер ви розумієте всю серйозність цього етапу пригону. В такому випадку, потрібно зайнятися підготовкою документів для проходження митного очищення.

Які документи потрібно мати при собі, щоб пройти процедуру розмитнення авто?

Обов'язковим пунктом є ваш паспорт і ІПН. Без паспорта ви не зможете перетнути кордон, тому цей документ завжди повинен бути при вас. Тому тут не може бути питань. Далі документи на транспортний засіб, який залучений в розмитненні:

  1. Договір, складений продавцем (купча).
  2. Техпаспорт машини.
  3. Сертифікат від виробника (в ньому буде деяка необхідна інформація про автомобіль).
  4. Сертифікат відповідності. Він буде підтверджувати, що транспортний засіб підходить під всі встановлені нашим законодавством норми.

Радимо робити копії вищезазначених документів, щоб уникнути казусів при проходженні митного огляду. Крім документів, для здійснення митного звільнення вам необхідно зробити конкретні платежі.

Скільки коштує розмитнити авто?

В Україні передбачено ПДВ в розмірі 20%. Також ви повинні заплатити акцизний збір, який розраховується індивідуально для кожного транспортного засобу. Що стосується мита, то її сума становить 10%, але в цей платіж є деякі винятки, які потрібно заздалегідь переглянути і вивчити.

До речі, для електромобілів поки діє пільга, суть якої полягає в тому, що ПДВ, мито та акциз для них рівняються 0%. Така ситуація буде зберігатися до 2020 року (за деякими джерелами - 2022).

Щоб дізнатися вартість розмитнення ТЗ у вас є можливість скористатися спеціалізованим калькулятором. Для цього необхідно знати обсяг і тип двигуна, а також вік конкретної машини. Хочемо звернути увагу, що вік авто при розмитненні відіграє не малу роль, тому вам варто звернути увагу на цю характеристику.

Знання, які допоможуть полегшити процес розмитнення авто 2020.

Якщо ви думаєте про те, щоб ваше придбання ввезла в Україну інша людина, то ми вас порадуємо. Дійсно, автомобіль може бути ввезений НЕ вами, але тоді вам потрібно оформити довіреність на третю особу, яка знадобиться, щоб пройшла розмитнення авто в Україні 2020.

За нинішнім законодавством може бути виділена знижка протягом 90 днів. Оформляється тільки один раз на один транспортний засіб. Тут можуть виникнути труднощі. Щоб з ними розібратися вам потрібно звернутися до людини, яка спеціалізується в цій сфері. Головне – уважно вибирати фахівця, щоб не потрапити в руки аферистів.

Для чого вам знадобиться наш сервіс?

Ми надаємо послуги з пригону авто в Україну. VARTA.UA – це біржа з ​​великою кількістю виконавців, що володіють чудовими відгуками про свою роботу. Тут ви знайдете виключно професіоналів своєї справи, які ідеально впораються з поставленим завданням.

В чому наша перевага? Якщо вам важлива безпека і захищеність ваших грошових коштів, то ви неодмінно повинні звернутися до нас. Оплата здійснюється непрямим способом, що гарантує виконання роботи. Робота виконавця буде здійснена тільки після підтвердження її виконання замовником. Таким чином, ви можете не переживати за виконання замовлення. Зареєструйтеся на сайті і ви вирішите всі виникаючі труднощі.

Коментарі 0

Догори