26.07.2019

Гольф-клас на межі вимирання

Асоціація Укравтопром повідомляє, що за першу половину нинішнього року змінилися лідери продажів, в тому числі і серед електрокарів, а також спостерігається втрата популярності авто на дизельному паливі.

 

  Найпопулярнішим класом авто в Україні довгий час вважався С-клас. Останні 5 років провідні позиції в рейтингах займав саме цей клас автомобілів. Однак згідно з аналізом продажів за минулий рік рейтинги авто С-класу впали на 60%, а за перше півріччя 2019 го - на 75%. Ще більше знизилася популярність автомобілів класу А (мінус 83%). Однак автомобілі А-класу ніколи не користувалися у нас занадто великою популярністю, на відміну від так званого «гольф-класу». Автомобіль С-класу
  В Україні набагато менше продаються звичні легкові автомобілі (хетчбек, седан, універсал). У секторах B-High, D, Е і F продажу також знизилися, але не так значно.

 Що ж тепер купують?

Так вийшло, що популярність автомобілів найпопулярніших класів значно впала. Куди ж схилилася чаша терезів на авторинку?
  Асоціація Укравтопром повідомляє, що перші місця в рейтингу у автомобілів С-класу відібрали позашляховики і кросовери. SUV дають більше свободи пересувань, тому більш універсальні. Продажі в цьому секторі зросли на 25% за перше півріччя 2019 го. Звичайні міські легковика втратили 30% свого рейтингу.
  Найпопулярніший в Україні «гольф-клас» опинився на межі вимирання ще з однієї причини - частина потенційних покупців пересіли на б / у авто, переважно американські.

 

Коментарі 0

Догори