04.08.2019

Документи при покупці автомобіля в Німеччині

Купуючи автомобіль в Німеччині ви повинні отримати такі документи:

  • техпаспорт (Fahrzeugbrief). У рядку номер чотири німецького техпаспорта можна подивитися VIN-код автомобіля. Також в ПТС вказується дата випуску автомобіля і першої постановки на облік. Ці дати можуть значно відрізнятися. Нашу митну службу цікавить дата виробництва авто з Німеччини (саме по ній розраховується вартість митного оформлення).
  • договір купівлі-продажу (Kaufvertrag). Зазвичай продавець сам складає цей документ. Уважно читайте те, що вам пропонують підписати. Щоб не потрапити в неприємну ситуацію, упевніться, що в договорі купівлі-продажу зазначено, що «kein Unfallschaden» (тобто автомобіль справний і продавець дає гарантії).
  • Техогляд в Німеччині (TÜV). В Європі цей документ є обов'язковим, він буде дійсний протягом двадцяти чотирьох місяців. У разі, якщо автомобіль з німецькими номерами не пройде повторний техогляд своєчасно, пересуватися на ньому буде заборонено.
  • Довідка про зняття машини з обліку (Abmeldebescheinigung).
  • Страховий поліс (Doppelkarte). Жовтий знадобиться для отримання номерів. Зелена карта - це вид страховки, який буде діяти за кордоном.
  • Свідоцтво про екологічність автомобіля (ASU Abgasuntersuchung). Як правило, в ньому вказується тільки пробіг автомобіля. До того ж, в деяких федеральних землях Німеччини він не потрібен.авто з Германии

Страхування авто в Німеччині

Для пересування по країні і виїзду за кордон автомобіль обов'язково повинен бути застрахований. Страховка в Німеччині буває трьох видів:

  1. ОСАГО (Haftpflicht (-versicherung). Цей вид страховки є обов'язковим. Ця страховка покриває витрати в разі ДТП за участю третіх осіб. Її вартість залежить від вашого досвіду водіння і страхової історії.
  2. Середнє страхування (Teilkasko). Така страховка покриває розбите скло, пожежа, зіткнення з тваринами і тд. Вона не залежить від досвіду водіння без аварій.
  3. Повний (Vollkasko). КАСКО покриває всі витрати. Чи не є обов'язковим.

Вартість страховки можна розрахувати на калькуляторі.

Перетин кордону на купленому автомобілі

Для перетину кордону необхідно мати при собі документ, що підтверджує право власності на автомобіль, техпаспорт, ваш закордонний паспорт, відкриту візу, підтвердження техогляду і дійсну страховку на автомобіль (необхідно для отримання експортних номерів).

Після оформлення пакету документів ви пересилаєте його митному брокеру, який формує митну декларацію. Митна декларація (Ausfuhranmeldung) заповнюється на стандартному бланку 0733. Заповнити її ви можете самостійно, проте краще доручити це професіоналам, щоб гарантовано не виникло проблем з перетин кордону на автомобілі і подальшої розмитненням. Після перетину кордону вам випишуть терміни, в які ви повинні доставити авто в місто, в якому ви прописані. Далі формується імпортна декларація, після чого брокер створює пакет документів для подальшої постановки на облік в МРЕВ.авто з Германии

Документи для поставки на облік в Україні

Щоб ваш транспортний засіб поставили на облік в Україні ви повинні надати такий перелік документів:

  • паспорт та ідентифікаційний номер;
  • техпаспорт транспортного засобу;
  • купчу / фактуру;
  • експортна декларація (Export declaration);
  • технічний сертифікат, документ з заводу (ubereinstimmung).

Крім того, для розмитнення необхідно сплатити акциз, який залежить від віку автомобіля, а також включає митний внесок 10% і ПДВ 20% від вартості авто, зазначеної в договорі купівлі-продажу.

Коментарі 0

Догори