26.08.2019

Детальна інструкція покупки авто з США через Грузію

Купуючи машину в США, дуже часто клієнт не підозрює, що вибирає з того що залишилося. В результаті середньостатистичний українець отримує машину, яку ще потрібно відремонтувати, за ціною вже відремонтованого аналогічного авто з Грузії. Законодавство дозволяє грузинам не проводити митне очищення до 60 днів безкоштовно і ще плюс 30 за певну доплату. Це дає можливість не платити додаткові податки за митницю, а просто оформляти реекспорт. Що значно знижує вартість в порівнянні з американськими машинами в Україні навіть з урахуванням витрат на доставку та оплату довіреній особі його послуг "під ключ". Не секрет, що більшість автомобілів биті і потім відремонтовані, але величезним плюсом є можливість при покупці отримати повний доступ до авто і зробити детальний аналіз якості проведеного ремонту. Використовувати різноманітне обладнання для діагностики, починаючи від виміру товщини фарби спеціальним приладом і закінчуючи комп'ютерної діагностикою двигуна і електроніки. Варіант покупки автомобіля в сліпу виключається. 

Часи змінюються, і якщо раніше потрібно було обов'язково їхати самому, то зараз в цьому немає необхідності. Можна оформити заявку і замовити послугу доставки перевіреного виконавцю через VARTA.UA. У цьому випадки всі ризики бере на себе імпортер і надає гарантію на куплений автомобіль.

Купуючи транспортний засіб безпосередньо з США, Ви в будь-якому випадки витрачаєтеся на доставку по морю і ремонт. З Грузії аналогічний автомобіль буде мінімум на 20% дешевше навіть з урахуванням інтересу автодилера і вартості доставки вУкраїні, яка становить від 700 $ до 1000 $. Ви готові при покупці автомобіля за 10-15 тис. $ Заплатити на пару сотень $ більше за те, що Вам дістануть "кота з мішка" Окремо хочеться поговорити про ціну. Щоб зрозуміти різницю раджу звернутися в компанію з доставки авто з США. Нехай вони запропонують Вам кілька варіантів бажаного року випуску і необхідної комплектації "під ключ". Після чого відкрийте сайт autopapa.ge і подивіться, скільки коштують такі ж, але вже після ремонту і повністю готові до експлуатації. Хоча кожен вирішує сам, де і як йому робити покупки. і дана стаття присвячена зовсім іншим питанням.

  Отже якщо Ви вирішили не звертатися за допомогою до фахівців і купити машину в Грузії самостійно читайте далі. Повернемося до суті питання: як же пригнати машину з Грузії в Україну, і скільки це буде коштувати?

По-перше в цій країні дуже багато людей говорять російською або українською мовою. До українців ставляться вкрай доброзичливо і навіть зовсім незнайомий чоловік, дізнавшись, що Ви з України, може безкоштовно підвезти або пояснити, як проїхати. Грузія одна з найбезпечніших країн світу, тому сміливо можете поєднати покупку транспортного засобу з відпочинком і поїхати всією сім'єю. Відмінний відпочинок, незабутні враження, яскраві емоції Вам гарантовані.

По-друге, приїхати в Грузію вкрай просто: достатньо купити квиток на пором з Чорноморська / Іллічівська в Батумі / Поті (від 95 у.о.). Він ходить два рази в тиждень. Якщо немає бажання 48 годин йти на поромі, то можна за 2,5 години долетіти на літаку, - благо з'явилося безліч бюджетних рейсів в Тбілісі, Кутаїсі, Батумі. Одним словом потрапити в Грузію - швидко, просто, доступно.

 Алгоритм покупки і доставки простий:

  1. Вибираєте автомобіль на сайті AUTOPAPA;
  2. Там же на сайті вважаєте вартість розмитнення і доставки;
  3. Бронюєте готель на авторинку;
  4. Приїжджаєте в Чорноморськ (Іллічівськ), сідайте на паром, і менше ніж через 48 годин Ви в Батумі / Поті, далі маршруткою або поїздом з Батумі в Тбілісі, потім на таксі до Руставі або ж літаком з України в Батумі і таксі на Руставі;
  5. Вибираєте машину. Перевірка на СТО і по CarFaxобязательна;
  6. Оформляєте угоду реекспорт, доставку в порт прямо на авторинку в Руставі і назад на поромі в Україну або довіреність на відправку поромом на грузина і назад літаком;
  7. Розмитнення - це єдиний момент, який я рекомендую все-таки доручити досвідченому брокеру з фіксованою вартістю послуг, а й тут можна впоратися самому (від $ 350 до $ 750);
  8. Після проходження митниці - сертифікація і постановка на облік в СЦ МВС України,

Сума, яку Ви витратите на все про все залежить від класу каюти, яку ви вибрали або вартості квитка на літак. Від вартості автомобіля, який вам сподобався, від рівня ресторанів, в яких Ви плануєте харчуватися і так далі. Тут вже все індивідуально.

Доставляти автомобіль, придбаний в Грузії, варто тільки морським шляхом. Це найвигідніший варіант. На сьогоднішній день ввезення в Україну та постановка на облік автомобіля з США не несуть ніяких ризиків, якщо дотримати два простих вимоги:

  • відповідність Євро-5;
  • дата виробництва не раніше 2010 року.

Автомобілі придбані в США або Грузії доставляються в один з чорноморських портів в Україні. Щоб його забрати і відвезти на реєстрацію необхідно сплатити митні платежі і оформити попередню декларацію.

Розглянемо витрати на конкретному прикладі: 

Якщо коротко, то все, що написано нижче можна викласти в одному реченні: автомобіль Volkswagen Jetta 2012 v.2.0 з США в Грузії 5000 $, доставка від $ 840 (приганяли самі). оформлення ок. $ 3'600, отже підсумкова ціна в Україні = від $ 9'440 до $ 9'700 Якщо Вам це цікаво, читайте далі

  1. Пором Чорноморськ (Іллічівськ) - Батумі - 2470 грн. (95 USD);
  2. Ж / д Батумі - Тбілісі - 35 ларі - екв. 275грн. (12 USD);
  3. Таксі ж / д вокзал - Руставі - 23 ларі - екв.208 грн. (8 USD)
  4. Готель Autopapa на автооринке - 29 ларіекв. 260 грн. / День (10 USD)
  5. Харчування ресторан "Україна" (30-х разове) - 49 ларі - екв. 450 грн. / День (17 $)
  6. автомобіль Volkswagen Jetta 2012 р.в. > 60K km автомат 2.0 - 5000 USD
  7. перевірка CarFax - 12 ларі - екв.104 грн. / машина (4 USD)
  8. діагностика на СТО - 58 ларі - екв. - 520 грн. (20USD)
  9. оформлення реекспорту - 232 ларі - екв. 2080 грн. (30 хвилин / 80 USD)
  10. на куплений автомобіль Руставі- Батумі 520 км. бензин - 96 ларі.- екв. - 850 грн. (7 год.) (33USD);
  11. паром Батумі - Чорноморськ (Іллічівськ) каюта 2470 грн., (95 USD)
  12. паром автомобіль - 480 USD (екв. 8 060 грн.)
  13. митне оформлення постановка на облік в Україні - 3600 USD.
  14. дорога Черноморск- Київ (на купленому автомобілі) - 600 км. - 1800 грн. + Харчування / вода -500 грн.

Разом: - 9569 USD

Питання, пов'язані з «розмитненням» автотранспорту, отримують все більшу популярність і, в зв'язку з цим, постараюся дати відповідь на основні.

 Що потрібно знати при ввезенні американського авто з Грузії?

  Перше що варто зробити, це знайти кваліфікованого митного брокера, з яким слід укласти договір, де буде викладено повний обсяг роботи, яку він зобов'язується виконати (ми розберемо її нижче). коли Ви або Ваша довірена особа купили авто, скан копії технічного паспорта, інвойсу, договору купівлі-продажу потрібно будь-яким зручним способом передати брокеру. Наявність цих документів, дозволить заздалегідь прорахувати суму фінансової гарантії за курсом на день подачі, і почати вирішувати всі формальності поки автомобіль буде йти в Україну.

Що таке фінансова гарантія і навіщо її вносити?

  Держава, вимагаючи внесення фінансової гарантії, страхує себе від випадку, коли товар або транспортний засіб в'їжджає на територію України з метою пройти митне оформлення, а в наслідку зникає не сплатив митні податки. Розмір фінансової гарантії дорівнює сумі податків на ввезений товар.

Вона нараховується наступним чином. Як правило, за основу розрахунку береться інвойсної вартість автомобіля, інакше кажучи, вартість, зазначена в договорі купівлі-продажу. До цієї суми додаються транспортні витрати на доставку автомобіля з Грузії до пункту в'їзду на територію України. Для підтвердження вартості авто обов'язково потрібно оформити реекспортну декларацію (EX) .Вона оформляється при покупці автомобіля. Оскільки найчастіше машини на автомобільному ринку в Грузії перебувають на тимчасовому ввезенні.

Отриману суму потрібно перерахувати на реквізити української митниці від імені власника, вказавши призначення платежу - оплата митного податку. Коли гроші потрапили на рахунок митниці, потрібно подати заздалегідь підготовлену митним брокером ПД (попередню декларацію)

Що таке попередня декларація?

 Попередня декларація тому і називається попередньої, що завчасно повідомляє митний орган про намір фізичної або юридичної особи ввезти на територію України транспортного засобу з метою подальшого оформлення в режимі імпорт, простіше кажучи, розмитнення автомобіля. ПД послужить документом, на підставі якого ваш автомобіль заїде на територію України.

Оформлення ПД при ввезенні автомобіля.

ПД несе в собі інформацію про власника автомобіля, зокрема його паспортні дані, ІПН і інформацію про автомобіль, яка черпається з технічних і фінансових документів на нього. Перед ввезенням автомобіля, брокер оформляє і подає попередню декларацію в формі ІМ 40 ДЕ1.

Які потрібні документи для оформлення ПД?

Скан копії:

  1. Технічний паспорт;.
  2. Інвойс, купча, договір купівлі продажу, рахунок фактура;
  3. ІПН власника;
  4. Паспорт власника;
  5. Чек про оплату фінансової гарантії;

Коли ПД подана митним брокером в електронному вигляді на митницю, їй присвоюють номер, назвавши який ви перетинаєте кордон. Вам і вашому автомобілю на пункті в'їзду дадуть тимчасовий термін доставки до місця реєстрації. Це буде митний термінал в вашому місті, де буде проходити фінальний етап проходження митниці автомобілем. Після прибуття автомобіля в місце розмитнення, необхідно закрити доставку. Для цього потрібно звернутися до інспектора, який відповідає за доставку і надрукувати:

  1. акт огляду;
  2. витяг з ПД, купчу;
  3. технічний паспорт;
  4. інвойс;

Після закриття доставки митним органом визначається комерційна вартість автомобіля, яка буде вказана в декларації. Оціночна експертиза. Від того, чи прийме митниця в ході оформлення інвойсної вартість або підвищить її, щодо своєї бази раніше оформлених авто, буде залежати, чи доведеться власнику доплачувати до фінансової гарантії в перерахунку за курсом на день подачі декларації або ж внесеної суми вистачить, щоб оплатити митний податок .

Також оплачується мито в розмірі 10% і акцизний збір за кожен кубічний сантиметр об'єму двигуна. Його ставка залежить від типу, потужності двигуна і коефіцієнта віку. Дані кошти потрапляють на резервний,митний рахунок власника оформлюється автомобіля.

авто с Грузии

Акциз

Платіж = Ставка (базова) х обсяг двигуна х коефіцієнт віку.

  1. Тип двигуна: бензин об'ємом до 3000 см3 (включно) -50 Євро за 1000см3;
  2. Тип двигуна: бензин об'ємом понад 3000 см3 -100 Євро за 1000см3;
  3. Тип двигуна: дизель об'ємом до 3500 см3 (включно) -75 Євро за 1000см3;
  4. Тип двигуна: дизель об'ємом до 3500 см3-150 Євро за 1000см3.
  5.  Додатково 20% ПДВ.

Коли митниця дає по декларації позитивну відповідь, автомобіль випускається в вільну експлуатації з напрямком в сервісний центр МВС України для постановки на облік.

Підсумуємо ваші дії:  

  1. митний брокер;
  2. придбання автомобіля;
  3. відправка документів;
  4. внесення фінансової гарантії;
  5. доставка за місцем оформлення .;
  6. сертифікація;
  7. Проходження митниці;
  8. Постановка на український облік.

Якщо Вам потрібна додаткова консультація по митному оформленню авто на фірму або на фізичну особу, зверніться до нашого фахівця за додатковою інформацією.

Сертифікація.

  Розмитнити американський автомобіль з Грузії не можливо, якщо він не відповідає європейським стандартам, які діють в Україні. Це пов'язано з тим, що США не підписали Женевську конвенцію. Тому між авто з Америки і європейськими є відмінності в умовах експлуатації, правил техніки безпеки, світлотехнічних приладах (іншого кольору покажчики поворотів, відсутність повторителей, спідометр і одометр в милях і т.д.) Попередньо потрібно зробити адаптацію машини до діючих в Європі нормам. Далі відвідування сертифікаційного центру. Після успішного проходження комплексу випробувань в лабораторії, відбувається видача офіційного документа - сертифіката відповідності і постановка на облік в СЦ МВС України.

Документи для проходження сертифікації:

  1. Title (техпаспорт на автомобіль);
  2. nvoice (купча, договір купівлі-продажу);
  3. Митні декларації МД-2, МД-6;
  4. Посвідчення митниці (Посвідчення митниці);
  5. Копії документів власника (паспорт, ІПН).

Ще одна вимога це сертифікат походження автомобіля. Порядок оформлення такого сертифіката залежить від того, чи маєте Ви намір займатися розмитненням автомобіля прямо на кордоні або хочете узаконити його за місцем реєстрації. У першому випадку ще на етапі укладання угоди в договорі купівлі-продажу слід вказати країну виробництва автомобіля. Сам договір посвідчується нотаріально і, теоретично, підтверджує походження товару. тим Проте, для надійності краще отримати сертифікат прямо в країні придбання авто.

Подібні послуги надають спеціалізовані компанії, інформація про яких найчастіше є у продавців автомобіля. Сертифікат виготовляється на основі документів про придбання авто та оплаті за нього. Крім того, потрібно буде надати на огляд і сам автомобіль. Причому сертифікат про походження товару не підлягає обов'язковому перекладу на українську мову. Другий варіант - в'їзд в Україну на транзитних номерах і отримання сертифіката вже на території нашої країни.

В такому випадку на кордоні потрібно отримати оригінал квитанції МД-1; оригінал акта митного огляду; один примірник митної декларації; копію акта про митне оформлення, завірену печаткою та підписом уповноваженої посадової особи. Потім слід вибрати вітчизняну спеціалізовану організацію для сертифікації і надати їй техпаспорт; акт огляду транспортного засобу; митну декларацію; документ, що підтверджує право власності (договір купівлі-продажу, оригінал рахунку, чек інвойсу, рахунок-фактуру і т).

Як доводить практика сенсу немає витрачати свій час і нерви на покупку і доставку автомобіля з Грузії в Україну. Тим більше якщо Ви не розбираєтеся в машинах. Краще цю роботу довірити людям, які знають як це робиться. Це значно прискорить процес і, скажу більше, зменшить Ваші витрати. Замовте послугу в компанії, яка пройшла верифікацію на сайті VARTA.UA і це виключить всі можливі ризики. Безпека угоди гарантована.  

Автор: Александр Кошевой

Коментарі 0

Догори