10.04.2022

Чому не варто купувати авто за дорученням?

Останнім часом багато жителів України прагнуть придбати авто не за договором купівлі-продажу, а за генеральним дорученням. Здавалося б, це вигідно як продавцям, які не бажають афішувати здійснення угоди, так і покупцям, які прагнуть заощадити час і кошти. Однак такий ризикований крок робити не варто, оскільки це загрожує в майбутньому безліччю неприємностей.

 

Основні ризики покупки авто за дорученням

Згідно із законодавством України, оформлення авто за дорученням не є отриманням його у власність. Всі транспортні засоби при зміні власника обов'язково повинні підлягати перереєстрації у відповідних державних органах, а в даному випадку вона не проводиться. У зв'язку з цим покупець, який отримує машину за дорученням, дістає тільки право на її аналогічний продаж іншій особі та можливість вільного розпорядження. При цьому він фактично не є власником даного транспортного засобу. Також при подібному оформленні авто:

 

  • Власник транспорту може в будь-який момент відкликати оформлене доручення. Розірвати угоду можна на наступний день, позбавивши покупця будь-яких прав на користування придбаним автомобілем.
  • Якщо у юридичного власника автомобіля з'являються боргові зобов'язання, на цей транспорт може бути накладений арешт, що тягне за собою його подальшу конфіскацію. Навіть наявність таких документів, як розписка про передачу коштів і доручення, не надає особі, яка придбала це авто, право власності.
  • Доручення також втрачає свою силу в разі смерті власника. Транспорт переходить у розряд спадщини, на яку можуть претендувати його родичі.

 

Перераховані ризики далеко не всі. Досить поширений варіант обману, коли на стадії переговорів перед придбанням авто покупець спілкується не з його власником, а з особою, на яку виписане доручення і яка також бажає продати транспорт, передоручивши його. Після розрахунку доручення може відкликатись на наступний же день, потім машина може бути оголошена викраденою, переданою в заставу тощо. Варіантів розвитку подій безліч.
Уникнути подібних неприємностей можна одним простим способом – звернутися на біржу послуг по пригону авто. Сервіс VARTA.UA надає унікальну можливість доставлення автомобіля з Європи або США, який буде належати покупцеві на всіх юридичних правах.

 

На сайті можна вибрати надійних виконавців, які зможуть пригнати авто відповідно до конкретних вимог: марка, рік випуску, стан, пробіг, вартість, технічні характеристики тощо. Замовлення можна зробити після реєстрації: клієнт вибирає пропозиції від різних виконавців за кількома напрямками та спеціалізаціями. Також є можливість подивитися список виконавців зі свого міста.

 

Переваги замовлення авто під ключ 
Нерідко покупці зацікавлені в придбанні транспорту, який був пригнаний з-за кордону, але при цьому він вже експлуатувався на території України не менше ніж рік. Вартість такої машини набагато нижче, що є ключовою перевагою під час покупки. Однак цей варіант має свої недоліки:

 

  • вторинний ринок не пропонує великий вибір моделей;
  • відсутність повної інформації про умови експлуатації (можливо, машина потрапляла в аварії, після чого дефекти були ретельно приховані);
  • ймовірність укладання угоди з шахраями;
  • іноді авто, пригнане з однієї країни, ставлять на номери іншого, тим самим завищуючи її вартість;
  • в багатьох випадках реальний пробіг відрізняється від цифр, які показує спідометр, що пов'язано зі скручуванням пробігу;
  • сильно зношені вузли, що не дивно, враховуючи стан українських доріг.

 

Щоб уникнути таких неприємних моментів, краще замовляти пригін авто під ключ. Скориставшись сервісом VARTA.UA, ви зможете підібрати оптимальний варіант покупки транспорту, який буде відповідати всім вашим запитам. Щоб детально вивчити умови співпраці і актуальні пропозиції, досить зареєструватися на сайті.
 
 
 

Коментарі 0

Догори