03.04.2019

3 європейські країни для найбільш вигідної покупки авто

Топ-4 вигоди покупки машини з Європи

  Пригнати авто з Європи не дуже складно і досить вигідно з фінансового погляду. Найбільшим попитом серед українців користуються такі ТЗ (транспортні засоби): авто з кузовом типу універсал, легкові класу А-С з кузовом типу хетчбек, позашляховики, кросовери.
Нижче перераховані основні вигоди покупки авто в Європі:
  Надійність. Хоча авто не нове, все ж вирізняється високими експлуатаційними властивостями і хорошим виглядом. Це пояснюється якістю європейського палива, масла, наявністю оригінальних високоякісних запчастин і, звичайно ж, ідеально рівним покриттям доріг. Аналогічні машини з подібним пробігом, які їздили по українських дорогах, будуть у набагато гіршому стані.
  Достовірність пробігу. В Україні чимало продавців приховують реальний пробіг і це один з основних ризиків. В Європі, в основному, так ніхто не робить, оскільки це кримінально карається.
  Економія. Практика свідчить про те, що купувати потримане авто в Європі набагато дешевше, чим таке ж в Україні. Наведемо реальні приклади вартості машин в Європі: Opel Astra, 2016 року з пробігом 38 тис. Км - 15 170 доларів; Ford Focus 2017 року з пробігом 32 000 км - 12 437 доларів; Audi S5, 2009 року з пробігом 189 000 км - 17 289 доларів.

  Близькість. Країни Європи знаходяться близько від України, тому не доведеться чекати місяцями, поки ТС доставлять поромом (наприклад, як з Америки).авто з Європи

 Де краще купувати авто?

Багатьох цікавить питання, в якій країні краще купити в Європі машину? Найпопулярніші варіанти — Литва, Польща, Німеччина.
   Величезний вибір чекає на тих, хто вирішив гнати авто з Литви (понад 2 млн варіантів). Тим паче за доступною ціною та з достовірним описом. Судячи з кількості запитів в інтернеті, придбання машини з цієї країни вважається найбільш вигідним рішенням для українців. Її авторинки пропонують моделі, які були у вжитку в різних країнах: Голландія, Німеччина, Англія, Франція. Оскільки в Литві поширена російська мова, то поспілкуватися з продавцями буде просто.
   Також варто звернути увагу на машини з Польщі. Велика кількість авто з Польщі знаходиться в хорошому стані, оскільки господарі за ними доглядають та вкладають в них кошти. Наприклад, машини середнього класу віком 3-5 років мають дуже хороший стан. Цьому сприяють і рівні дороги в країні. Доставка ТЗ відбувається протягом 7-10 днів. Важлива перевага — лояльний митний контроль завдяки законодавству Польщі. Машини марок Audi, Mercedes, BMW можна придбати, сплативши від 5000 євро. Невелика відстань від Польщі до України позначається на собівартості пригону.

  Трохи менший попит мають машини з Німеччини. Німецькі авто відрізняються високими експлуатаційними властивостями, якістю збірки салону, престижністю (використання дерева, шкіри у збірці). Вони користуються авторитетом у всьому світі. Педантичні німці, звичайно дотримуються всіх технічних регламентів при експлуатації авто. А якість німецьких доріг сприятливо позначається на стані ходової.

Ось основні аргументи для придбання машини в Німеччині:

  •  згідно зі статистикою, їх ціна нижча на 70-150%, ніж в Україні;
  • величезний вибір престижних б\у моделей з перших рук;
  • максимально швидкі терміни пригону;
  • хороша ліквідність при перепродажі;
  • достовірність технічних показників;
  • повна діагностика перед продажем;
  • гарантія на 1-2 роки після підписання договору.авто з Європи 

Особливості покупки б/у авто в Європі

Деякі моменти, на які слід звернути увагу, вирішивши купити б/у автомобіль в Європі:

 

  • Перетнути кордон можна по безвізовому режимі або отримати візу.
  • Процес покупки триває 5-10 днів.
  • Авто має відповідати екологічними стандартами Євро 2.
  • З Європи можливий пригін авто за дорученням

 

Найчастіше в Європі купують авто таких марок: AUDI, VW, Mercedes, BMW, Opel, Renault. 

 Доставка авто з Європи

Перегін авто своїм ходом — це основний спосіб доставки з Європи. Його можна розбити на такі етапи:
  • Пошук авто. Він займає 1-2 дні. Підберіть відразу кілька варіантів. В процесі огляду, визначитеся з основним.
  • Прибуття на місце, огляд, перевірка, покупка авто, оформлення документів.
  • Відправлення брокеру копій оформлених документів.
  • Перетин кордону. Може займати від декількох годин до доби — залежить від черги.
Якщо ви не хочете самі займатися цим питанням, то приблизна вартість послуг пригону авто фахівцем складе 400 євро.
 У вартість входить:
  • допомога у виборі авто (пошук варіантів, уточнення технічних характеристик, запит на фото чи відео тощо);
  • огляд автомобіля на місці (комп'ютерна діагностика, перевірка кузова, двигуна тощо);
  • інші витрати на поїздку (наприклад, зупинки на відпочинок в готелі, витрати на паливо). 
  • Розмитнення авто з Європи
Авто встановлюється на термінал на 1-3 дні, з ним працює митний брокер. Однією з найбільш проблемних процедур для покупців вважається розмитнення автомобіля. Тут важливо знати усі нюанси митного оформлення. Вартість процедури залежить від ряду факторів. Акцизні ставки, наприклад, нараховуються по-різному для окремих категорій громадян. 
   Варто зауважити, що при розмитненні електромобілів не треба платити акциз, ПДВ; на них поширюється нульове мито.
   Що включає вартість: ПДВ, мито на ввезення, оформлення на митниці, акцизний збір. Визначити вартість розмитнення дозволяє спеціальний калькулятор, який можна знайти в інтернеті. Після процедури розмитнення необхідно сертифікувати автомобіль. І тільки після усіх цих процедур авто ставиться в МРЕВ на облік.

  Як біржа «Варта» може допомогти в пригоні авто?

Як ви зауважили, самостійний пригін авто вимагає знання багатьох нюансів та законів. Можна спробувати самостійно знайти авто, проте краще звернутися за допомогою до фахівців. Це доведено практикою. Вони пропонують різні марки в залежності від уподобань, бюджету і побажань замовника. Найскладніше не попасти на аферистів і знайти професійного фахівця з рекомендаціями. Такі фахівці є на нашій біржі. 
   Ваше головне завдання на сервісі — детально розписати характеристики бажаної моделі і укласти договір. Сотні зареєстрованих і перевірених виконавців, готові пригнати, розмитнити і сертифікувати машину. Для цього необхідно зареєструватися на сайті VARTA.UA і залишити заявку, а інше зроблять фахівці своєї справи. 

авто з Європи

Коментарі 0

Догори