25.06.2019

Машини з Америки

Вживані авто з Америки - це один із трендів останнього часу. Обумовлено це тим, що американські б / у автомобілі відрізняються доступною ціною, хорошим станом і дуже багатими комплектаціями майже за ті ж гроші..

Чому вигідно купити машину з Америки?

Відомо, що американці, як правило, змінюють свого залізного коня кожні 3-5 років, і як результат - відмінний стан техніки, вона просто не встигає мало-мальськи зношуватися! Також важлива перевага в тому, що автовласники в США дуже дбайливо ставляться до її технічного стану: своєчасно проводять техогляди, що не скручують пробіг (він справжній, заноситься в спеціальну базу США).

Інші причини купити американський автомобіль:

  •  Величезний вибір старих ТЗ, вартість яких становить від 1000 доларів. Їх можна придбати на 40-50% дешевше, ніж в Європі і тим більше - Україні. Реальний приклад: за 35 000 доларів на Україні можна купити BMW X5 2011-2012 роки, а ось в США за ті ж гроші - вже BMW X5 2016-2017 роки.
  • Вся історія машин з Америки абсолютно прозора, що не завжди можна сказати про техніку з Європи.
  • На відміну від економних європейців, в США дуже багато автоматів, при цьому і великий вибір МКПП, і знову ж таки - у відмінній комплектації.
  • Збереженню якості техніки сприяє не тільки своєчасне обслуговування, а й певною мірою помірний клімат США, а головне - чудовий стан дорожнього покриття.
  • 90% машин під 92-й бензин. По ряду причин (в першу чергу економія і якість) це оптимальний варіант для автолюбителів в СНД.
При бажанні - великий вибір авто після легких ДТП, які американці, як правило, не ремонтують, а прагнуть продати.
Чи потрібні ще докази, чому вигідно купити авто з США?

 Американські аукціони авто

Автоаукціони США є майданчики (віртуальні і реальні), де ведеться продаж автомобілів з пробігом. На сьогоднішній день налічується близько 100 таких автомайданчиків. Вони бувають вузьконаправленими і з широким асортиментом. Варто розглянути найпоширеніші з них:

  1. IAAI - аукціон списаних авто. Цей сервіс дозволяє придбати ТС за низькою ціною, допомагає здійснювати його перевезення, вирішувати будь-які інші питання. Є більше 150 майданчиків по США і Канаді. Найбільш чесний і відкритий автобазар, що дозволяє заощадити 30-70% коштів при покупці.
  2. COPART - аукціон страхових компаній. Це глобальний сервіс, який щорічно продає близько 2 млн. Авто в рік, дозволяє заощадити до 30-50% в порівнянні з ринковою ціною авто.
  3. MANHEIM - аукціон побутових авто. Одна з головних систем дилерських аукціонів з продажу машин в усьому світі. Щодня там пропонують більше 50 000 варіантів за оптовими цінами.
  Авто з Америки 

Особливу увагу потрібно приділити онлайн-автомайданчиків CARS.com. Це швидко розвивається сервіс з продажу авто із США. На майданчику представляють свою техніку практично всі автокомпанії, дилери, автосалони. CARS.com - зручний онлайн-сервіс, що зв'язує продавців з покупцями. Тут більше 11 млн. Покупців щомісяця.

Не менш потужним торговельним ресурсом вважається американська компанія Ebay. Вона пропонує послуги інтернет-магазину та інтернет-аукціону. Щоб зрозуміти, як виглядає цей сервіс, варто порівняти його з українським аналогом OLX.ua. Продаж авто не є профільним заняттям на сервісі Ebay, асортимент автомобільних засобів набагато нижче, ніж на вищевказаних ресурсах, але все-таки не згадати про цю майданчику неможливо. Що вказується в описі авто: фото високої якості, докладний опис, VIN-номер.
  Цікаві пропозиції пропонує американський сайт оголошень Сraigslist.org. Тут можна придбати найрізноманітніші товари та техніку, включаючи автомобілі.

 Особливості покупки машин із Америки

  Головна особливість, це віддаленість країни і складність отримання візи. Звичайно можна віддалено підібрати автомобіль і замовити його доставку, але великий ризик отримання кота в мішку і серйозного розчарування покупкою. На онлайн аукціонах багато фейковий і дубльованих оголошень. Їх мета - отримати ваші контактні дані і після цього запропонувати інші автомобілі.
Так як багато змінюють автомобілі по кілька разів на рік, великий ризик нарватися на авто з дефектами. Навіть ті автомобілі, які мають так званий Сleantitle, не завжди відповідають його вимогам. Люди просто не реєструють дрібні ДТП. Один із способів цього уникнути, не купувати фарбовані автомобілі.
Через віддаленість, доставка автомобілів займає до 2-х місяців.
Звичайно, якщо сьогодні деякі українці відправляються до Польщі в пошуках свого залізного друга, то у випадку з Америкою, набагато простіше і вигідніше доручити роботу фахівця.

  Авто з Америки 

 

Доставка машин з Америки в Україну

 Основні етапи пригону авто з США::
  • В першу чергу - пошук підходящої машини.
  • Оплата лота - протягом 1-2 днів.
  • Доставка в порт –от 2 до 14 днів.
  • Вивіз авто из Америки до 60 днів.
  • Вивантаження машини в порту Одеси - 1-2 дня.
  Ціна доставки авто з США в Україну: до Одеси 1200-1600 доларів; послуги брокера, експедирування - 1000 доларів (дані на 20.12.2018).
 Основні етапи оплати:
  •  Обов'язкова вимога - перед покупкою потрібно внести заставу в% від максимальної ставки.
  •  Перша доба після покупки - внесення аукціонного збору, а також оплата вартості покупки.
  •  За 15 днів до прибуття вантажу до Одеси - оплата доставки в / з Америки.
  •  Після прибуття вантажу: оплата митних платежів, портових зборів .
 Таким чином, основні витрати на доставку авто включають:
  • внесення застави перед участю в аукціоні - 10% від ставки;
  • збір аукціону - до 800 доларів;
  • оплату доставки по Америці - до 500 доларів;
  • банківський переказ – 50 доларів.
  • страховка авто перед транспортуванням - 1,5-2,5% від вартості авто.

 Розмитнення машин з Америки

Розмитнення авто з США особливо не відрізняється від розмитнення авто з інших країн. Це такий же клопіткий, відповідальний, трудомісткий комплекс робіт. Важливо правильно зібрати і оформити всю необхідну документацію, в складі якої:
  1. оригінал техпаспорта;
  2. транспортна накладна з ім'ям конкретного одержувача;
  3. папери, що підтверджують покупку (з печаткою);
  4. ідентифікаційний код і паспорт одержувача.
  Дізнатися точну вартість, можна за допомогою спеціального «митного калькулятора». Але остаточна вартість стає відома тільки після проведення оглядів і експертиз в портовому терміналі.
Що входить у вартість:
  1. ввізне мито (10% від ціни машини);
  2. акцизний збір (залежить від виду палива, типу кузова, об'єму двигуна);
  3. ПДВ.
  Процес розмитнення вимагає знання всіх нюансів податкового кодексу. Брак інформації призведе тільки до невиправданих витрат. Тому процедуру розмитнення краще довірити професіоналам, які по можливості навіть допоможуть скоротити її вартість при проведенні оцінки.

 Сертифікація машин з Америки

  Неминучою процедурою виступає сертифікація авто з США. Це пояснюється тим, що в Америці дещо інші вимоги до використання і безпеки машин, ніж у європейських країнах. Зазвичай оформленням авто допомагає займатися брокер.
Для отримання сертифікації ТЗ повинно відповідати таким вимогам:
  1. Оптика. Паркувальні лампи повинні бути в білому кольорі. Немає тонування.
  2. Приладова панель: перемикання з маль (m) на кілометри (km); аналогова шкала при показі в милях; швидкість на спідометрі - км / год.
  3. ВТФ. Протитуманні фари на задній частині, обов'язково червоного кольору.

 Відгуки про покупку машин з Америки

Звичайно, головним показником ефективності пригону авто з США, є реальні відгуки, яких по інтернету вже можна знайти багато. Якщо резюмувати, ці відгуки можна звести до двох тез:
  Це дійсно вигідно. Замість 15-30-50 тис доларів люди платять за аналогічні моделі сумарно з усіма витратами, відповідно, 10-20-30 тисяч.
 Процедура складна. Переважна більшість покупців - це люди різних професій та інтересів, абсолютно не пов'язаних з перевіркою товщини фарби, історії ДТП, процедур розмитнення і логістики. Тому 100% ефективний варіант для них - залучення експерта.
  Саме з останньої причини всі вищевказані процедури з купівлі і доставці авто з Америки варто довірити виконавцям, знайти їх допоможе сайт VARTA.UA. Всі виконавці на сайті перевірені і мають рейтинг на основі реальних відгуків і оцінок користувачів. Реєстрація на сайті дозволить укласти договір, який застрахує вас від недобросовісних виконавців. Також ви зможете отримати вичерпну чек-лист приймання автомобіля. Багато виконавців мають напрацьовані зв'язки і тому виконують пригін дуже швидко і за оптимальною ціною. Можна вибрати авто самих різних моделей, марок, комплектацій, отримати у експертів консультації щодо плюсів і мінусів тієї чи іншої моделі, року випуску, ризиків і т.п. Для покупки машини необхідно зареєструватися, залишити заявку на сайті компанії і описати характеристики бажаної моделі. Це значно прискорить пошуки і допоможе підібрати вам автомобіль мрії по доступному бюджету.

Авто з Америки

 

 

Коментарі 0

Догори