05.07.2019

Розмитнення гібридних автомобілів в Україні 2020

Гібридні авто мають два двигуни - бензиновий і електричний. Саме тому з розрахунком вартості митного оформлення не все так просто. Розрахувати, скільки коштуватиме розмитнити звичайний автомобіль, можна за допомогою онлайн-калькулятора. А ось з гібридними авто все набагато складніше.

  Є два варіанта. У першому випадку автомобіль прирівнюється до бензиновому, і тоді вартість розмитнення можна розрахувати за допомогою калькулятора.
  Варіант другий. Необхідно довести, що автомобіль їздить на електродвигуні, а бензин йому потрібен для роботи борткомп'ютера і освітлення. Перевага другого варіанта в тому, що тоді мито буде знижено, так як автомобіль екологічно безпечніший. Недолік - довести те, що двигун приводить в рух електрику, а не згоряння бензину досить складно, знадобляться послуги хорошого митного брокера.

 Скільки коштує розмитнити гібридний автомобіль?

В Україні можуть бути розмитнені будь-які транспортні засоби. Для розмитнення гібридних авто вартість мита нижче. Необхідно сплатити:
  •   ввізне мито - 10% від заявленої вартості ТЗ;
  •    спеціальне мито;
  •    акциз;
  •   ПДВ 20%.
 

ато-гибрид

Розмитнення гібридів обходиться дешевше, ніж бензинових авто, так як спецмито на них нижче. Якщо автомобіль має ємність двигуна 1-1,5 л, спецмито для нього складе 4,31%, 1,5-2,2 л - 8,63%. Ціна знижується якщо авто вироблено в Канаді (на 10%) або з ЄС (на 5%).

Коментарі 0

Догори