19.06.2019

Автопригон: як вигідно купити іномарку в Литві?

Чому вигідно купити машину за кордоном?импорт авто

Автопригон з розмитненням авто з Литви вигідно з кількох причин:
  1. широкий асортимент іномарок останніх років, в тому числі і рідкісних. У Литві часто можна зустріти автомобілі, пригнані з Америки, які потім перепродуються на вторинному авторинку;
  2. хороший стан автомобілів. В Євросоюзі середній термін експлуатації авто становить 2-5 років, тому на авторинках можна знайти іномарки останніх років випуску, які на 70-150% дешевше, ніж аналогічні моделі в Україні. Тим більше, якщо порівняти стан доріг в ЄС і в нашій країні, легко здогадатися, де вище знос автомобілів;
  3. чесний техогляд: перед продажем кожен автомобіль проходить технічний огляд і оцінку. Крім того, в Україні продавці часто в 2-3 рази знижують реальний пробіг автомобілів, а в Литві за це передбачено кримінальне покарання;
  4. ціни на машини в Литві набагато нижче, ніж в Україні. Наприклад, можна легко купити BMW 320 за 1500-1800 євро (у нас - 5-8 тис. На моделі того ж року випуску), Mercedes-Benz за 1500-3500 євро (в Україні - 5-12 тис.), Audi A6 за 2000 євро (ціна в Україні - 5500 євро), Audi A8 за 3000-4000 євро (у порівнянні з 12-13 тис. в Україні) і багато іншого.

  Але з іншого боку, навіть при покупці автомобіля в Литві можна потрапити на гачок до шахраїв. Так як купити авто в Литві, щоб не витратити гроші даремно? Досвідчені автолюбителі рекомендують особисто з'їздити за кордон на зустріч з продавцем, простежити за оформленням документів і перегонкою автомобіля в Україну, або скористатися послугами фахівців.

 Литва - найпривабливіший ринок для автопригону вторинних авто

  Литва ще з часів розпаду СРСР стала привабливим вторинним ринком автомобілів для всього СНД.

До 2015 року лідерами серед покупців були жителі Казахстану, Росії і Фінляндії. Сьогодні, післяи внесення змін до законодавства з метою спростити ввезення автомобілів на потреби АТО, головним покупцем на литовському вторинному авторинку стала Україна. За кілька останніх років через кордон проїхало понад 60 000 тис. Автомобілів. Авто ринок в Литві радує широким асортиментом машин від старих Volkswagen Passat або Ford Sierra до практично нових, пригнаних під замовлення з США Jaguar. Кілька міст практично живуть завдяки вторинному авторинку. Найбільші автомобільні базари знаходяться в Маріямполі, Утені і Каунасі. Ще один великий авторинок знаходиться в Вільнюсі. Цьому головним чином сприяє гнучкість законодавства щодо ввезення та вивезення машин. А покупців приваблюють неймовірно вигідні ціни  на авто в Литві.

 Як знайти підходящий автомобіль?

  Якщо ви вирішили займатися пошуком автомобіля самостійно, перш за все варто заглянути на авто сайти Литви російською мовою. Пропонуємо вам ознайомитися з добіркою найбільш популярних сервісів із продажу старих автомобілів.

AUTOPLIUS.LT

  Зручний сайт з російським інтерфейсом, де можна знайти тисячі оголошень про продаж авто. Асортимент величезний - від стареньких Ford Focus до елітних нових Ferrari і Porsche. Цей сайт вважається найбільшим в країні і найпопулярнішим серед українських покупців. Через автопліус продається майже половина всіх автомобілів з пробігом. Є розділ з терміновими оголошеннями, в якому можна знайти якісні автомобілі з ціною нижче ринкової.

 AUTOGIDAS.LT

  Цей сайт любимо користувачами за зручний інтерфейс. Ви можете переглядати автомобілі, додавати вподобані оголошення в «Вибране», порівнювати. Є форум, де можна знайти об'єктивну думку від реальних покупців і багато корисних порад. Автогідас - це відмінний варіант для тих, хто хоче купити старе авто на литовських номерах без посередників.

 AUTOBONUS.LT

  Цей сайт має простий і зрозумілий інтерфейс, який дозволить швидко знайти підходящі варіанти. Є можливість фільтрації по двадцяти параметрам.

  Однак існує ризик купити «кота в мішку», бо на сайтах можуть промишляти недобросовісні продавці, які під виглядом майже нових автомобілів продають відремонтовані «биті» машини з Польщі, Німеччини, США. Саме тому перед тим, як купити нерозмитнене авто з Литви, бажано здійснити ретельний огляд і технічне обстеження машини на предмет наявності дефектів.

 Нюанси і корисні поради

  Приготуйтеся, що доведеться витратити чимало часу на пошуки відповідного варіанту. Для цього можна скористатися сайтами, про які ми говорили вище. Перші кілька варіантів, які запропонує вам сайт - пропозиції від великих фірм, тому не найвигідніші для покупця. Звертайте увагу на ті пропозиції, де вказана експортна і звичайна ціна (без вирахування ПДВ).

  Порядок виплати ПДВ краще обумовити заздалегідь. Якщо продавець уникає відповіді, варто задуматися - чи вигідна вам ця угода?

  Майте на увазі, що продавець ніколи не визнає, що автомобіль потрапляв в ДТП. Однак при огляді транспортного засобу звертайте увагу, чи всі деталі кузова «рідні», чи присутній свіжа фарба, чи є подряпини або вм'ятини на кузові. Для цього візьміть з собою на огляд автомобіля товщинометрії, який дозволить виявити товщину лакофарбового покриття.

  Обов'язково поцікавтеся, чи є у продавця документи на автомобіль. Попросіть вислати їх для вивчення. При цьому рекомендуємо звернути увагу на дату випуску і дату реєстрації: якщо вони істотно відрізняються, при розмитненні можуть виникнути труднощі. Обов'язково перевірте, чи в порядку VIN-код: чи немає на ньому пошкоджень.

 Скільки коштує автопригон з Литви?

 Отже, ви уклали угоду з продавцем, відрахували йому новенькими купюрами запитану суму. Тепер залишилося найскладніше - пригнати автомобіль в Україну.импорт авто

Поради по пригону авто з Литви.

Перший крок - це подати на візу. Це можна зробити двома способами: через сайт посольства або відстоявши чергу особисто. Так як розгляд документів, відправлених через сайт, займає у працівників посольства набагато більше часу і розглядаються вони в останню чергу, рекомендується самостійно подавати документи. Консульський збір - 60 євро.

Необхідно мати дорожні чеки на суму не менше 200 євро (це на 5 днів - приблизно стільки часу займає оформлення документів перед перегоном). Віза оформляється близько двох тижнів.Цей час можна витратити на пошуки квитків, бронювання готелю і закупівлю місцевої валюти. Середня ціна квитка - 800-1200 грн. Зняти недороге житло - 1000-1500 грн. на добу.

  На місці вам необхідно буде домовитися про зустріч з продавцем, оглянути автомобіль, оформити документи і відправити нотаріусу копії. Повернення назад на автомобілі займає кілька годин дороги, проте можливі серйозні затримки через черги на митниці. Отже, скільки ж коштує пригнати авто Литви? З огляду на всі витрати, в тому числі на їжу, пересування по країні, мобільний зв'язок,вартість самостійно поїздки в Литву - 200-300 євро. Також варто додати сюди витрати на паливо, які залежать від витрат купленого автомобіля.

  Якщо ви не хочете займатися всім цим самостійно, можна замовити послугу пригін авто з Литви. Це набагато простіше, швидше і вигідніше, тому що фахівець знає, як оформити угоду всього за день-два, які документи необхідно пред'явити на кордоні, щоб не виникли проблеми з в'їздом. Вартість цієї послуги - від 400 євро і вище.

 Як розмитнити авто з Литви, щоб він не потрапив на штрафмайданчик?

В останні роки законодавчо по відношенню до машин з іноземною реєстрацією стало набагато суворіше. Для того, щоб розмитнити автомобіль на європейських номерах в Україні, необхідно вникнути в усі тонкощі процесу, зібрати великий пакет документів і своєчасно подати їх в належні державні структури. За новим законом, необхідно надати в ГФС України наступні документи:

 

  •  Митну декларацію;
  •  Реєстраційні документи (технічний паспорт)
  •  Договір купівлі-продажу / довіреність;
  •  Рахунок-фактуру (документ, в якому вказана ціна на товар).

 

Однак на кожному з етапів звичайна людина неодмінно зіткнеться з труднощами. Першою  проблемою зазвичай стає заповнення митної декларації. Для цього рекомендується скористатися послугами митного брокера.Розмитнення автомобіля - процедура дорога. Необхідно сплатити державі: 

 

  • ПДВ;
  • Акцизний збір;
  • Мито.

 

 Щоб не переплатити, необхідно знати всі нюанси процедури. Набагато вигідніше доручити оформлення всіх документів фахівцям.Щоб узаконити перебування автомобіля на території України, після розмитнення необхідно пройти ще кілька етапів: сертифікацію та постановку ТЗ на облік в МРЕВ.

 Щоб уникнути проблем при купівлі автомобіля в Литві, зверніться до фахівців

  Купити авто в Литві з розмитненням набагато дешевше і вигідніше, ніж аналогічну модель на вторинному ринку в Україні. Однак це рішення, якщо ви маєте намір займатися купівлею самостійно, пов'язане з багатьма труднощами, вимагає глибокого знання законодавства, сил і часу. 

Досвід багатьох українців показує, що набагато вигідніше звернутися до фахівців, які в мінімальні терміни зроблять всю роботу за вас. Щоб купити машину з литовськими номерами без зайвого клопоту, необхідно тільки зареєструвати на сайті VARTA.UA і залишити заявку, в якій вказати ваші побажання щодо покупки автомобіля. Досвідчені фахівці беруть на себе всі завдання з пошуку варіантів автомобіля, автопригону і оформлення документів.

 

  

Коментарі 0

Догори