10.04.2022

Автоаукціони США: топ-5 аукціонів Америки

Останнім часом попит на авто з аукціонів США підвищився в кілька разів. Особливо це стосується машин з Америки і Канади, які можна придбати на три та більше тисяч доларів дешевше, ніж аналогічні в Україні. Навіть з урахуванням перевезення та інших супутніх витрат вартість автомобіля буде нижчою. 

Головна причина невисокої ціни – великий авторинок Америки, тут продаються близько 17 млн машин на рік. Навіть старий транспорт найчастіше в хорошому стані. Це обґрунтовується його хорошою комплектацією й американськими дорогами, своєчасним обслуговуванням, невеликим терміном експлуатації. Найбільш зручним і безпечним місцем для придбання машини вважаються американські аукціони.

На які аукціони слід звернути увагу?

У США представлено кілька великих торгових майданчиків, які проводять аукціонну торгівлю транспортом. Серед них особливо мають попит:

 

  • Copart. Тут найчастіше реалізуються авто із США після аварійних випадків. Щоб вигідно придбати машину, потрібно добре розбиратися в тонкощах авторемонту. Право на участь в торгах надається після реєстрації дилером.
  • Manheim. Здійснює діяльність ще з 1945 року. В день на цьому майданчику відбувається продаж близько 10 тис. автомобілів. Взяти участь в торгах можуть тільки окремі організації, для випадкових компаній і приватних осіб вони закриті. Одна з переваг Manheim – надання повного переліку даних про автомобіль, його комплектацію, технічний стан і т. д. Торгові точки цієї організації знаходяться в багатьох містах Сполучених Штатів і Канади.
  • IAAI. Займається реалізацією машин, які розміщені на продаж різними страховими агентствами після страхового відшкодування. Як правило, такі авто після ДТП, вони виставляються на продаж в невідновленому вигляді. Взяти участь в аукціоні можуть тільки зареєстровані дилери.
  • Adesa. У порівнянні з Manheim він молодший, але вже досить популярний, бо крім надання повної історії про транспорт, що продається, пропонує нижчі ціни. Брати участь в аукціоні можуть також тільки зареєстровані дилери, до яких висуваються високі вимоги.
  • Ebay. На відміну від всіх перерахованих торгових майданчиків, Ebay дозволяє взяти участь в аукціоні кожному охочому. Торги проводяться в інтернеті. Через високу доступність майданчика виникають і ризики, бо до дилерів не висувається ніяких вимог.

 

Як правило, машини з аукціонів США купуються через дилерів або компанію-посередника. Надійніше співпрацювати з зареєстрованими дилерами. Також це вигідніше, оскільки виключається подорожчання транспорту внаслідок участі в аукціоні посередника. Організатори торгів цінують свою ділову репутацію, тому проводять ретельний відбір учасників.

Переваги придбання машини на аукціоні США

Один із найголовніших плюсів покупки авто на аукціоні в США — невисока ціна. Транспорт вийде покупцеві на 40-50% дешевше, ніж при його придбанні на ринку Європи. Це обумовлено наступним:

 

  1. Мінімальні податки. Сполучені Штати вважаються державою, де пропонуються найдешевші автомобілі, при цьому високої якості. На це часто впливають декілька чинників, серед яких і невиробничі, наприклад, політика. Податок на придбання нового авто в США становить близько 9%, в той час як в Європі – 18-80%.
  2. Знижена собівартість. Авторинок Америки займає за масштабами 2 місце у світі (1-ше у Китаю), тому він найбільш пріоритетний для виробників авто. Це позначається на зниженні ціни, оскільки пропозиція перевищує попит.
  3. Великий асортимент. Крім нових машин, пропонується в кілька разів більше б/у. Це пов'язано з тим, що американці не схильні довго користуватися одним авто і часто їх змінюють.

 

За допомогою сервісу VARTA.UA можна придбати автомобіль практично будь-якої марки та моделі. Виконавці біржі підберуть потрібну модель з урахуванням обсягу двигуна, пробігу, технічного стану та інших вимог. Термін доставлення в Україну становить близько 2-3 місяців. Після придбання транспорту на аукціоні він доставляється в порт Одеси, Польщі чи Литви. Після цього виконується розмитнення авто.
 
Як вже було сказано, більшість машин із Америки, пропонованих на аукціоні, мають пошкодження, тому вимагають відновлення. Але навіть з урахуванням витрат на ремонт вони обійдуться дешевше, оскільки в Україні послуги автотехсервісів коштують менше, ніж в країнах Європи і в США. 
Головний плюс придбання транспорту через виконавця біржі VARTA.UA – безпека, яка стосується всіх напрямків, починаючи від вибору якісного авто і закінчуючи його легалізацією на території України.
 

Коментарі 2

  • ЛюбеАвто Хмельницький Рудковський
    Регулярно покупаем авто в США на таких аукционах как Copart, IAAI, Manheim. Наиболее удобен для покупки страховой аукцион IAAI. Но не стоит забывать о том что на этом аукционе так же есть не честные продавцы! Что может огорчить вас при получении авто. Казалось бы очень легко купить авто в США. Но увы это далеко не так. Те кто уже давно в теме знают как сложно подобрать клиенту авто, которое не станет потом обузой, не будет тянуть все деньги из бюджета, а про нервы и говорить нечего. Поэтому всегда рекомендуем обращаться к компаниям которые более 3х лет занимаются доставкой и ремонтом авто из США. Которые уже много успели увидеть по этим авто. Проверить компанию на честность и заключить с ними договор на поставку авто! И только тогда вы получите максимально выгодное предложение!
  • ЮСГЕНТИУМ
    На самом деле-"подводные камни" при покупке авто на любом аукционе были,есть и будут всегда. Как и в любой сфере есть люди которые хотят по максимуму "выжать" с каждой продажи любыми путями. Чтобы не попасть в такую ситуацию нужно быть уверенным в продавце(на аукционах это может быть как частное лицо,так и юридическое). У моей компании есть наработанные годами контакты,которые как и мы дорожат нашим партнерством и репутацией. Мы можем помочь купить авто "под ключ"(приобрести/доставить/растаможить/отремонтировать). И уверены что выбрав нашу компанию Вы останетесь не просто довольны результатом, а будете благодарны и посоветуете обращаться к нам всем людям которым Вы будете желать лучшего!

Догори